Er det svært at lægge sit gulv selv?

Gulv

Sponsoreret indhold

Når det gamle gulv i hjemmet skal udskiftes, vælger mange danskere at lægge det nye gulv selv.

Ud fra et økonomisk synspunkt giver det god mening, da det kan være dyrt at hyre en gulvlægger til opgaven. Udover at det er mere fordelagtigt for ens økonomi, så er det også en god mulighed for at sætte sit eget præg på sit hjem, samt give en erfaring med at lægge gulve, som kan være en fordel senere hen, enten hvis man skal gøre det igen, eller hvis man skal hjælpe familie og venner med deres gulve.

Som udgangspunkt er det ikke svært at lægge et gulv, men hvis man ikke har prøvet det før, og derfor ikke ved hvordan man skal gribe det an, så kan det godt være en udfordring. Heldigvis er der masser af hjælp at hente. Hvor du kan finde hjælp til at lære mere om at lægge gulve selv, kan du få svaret på ved at læse med i resten af denne artikel.

Inden du går i gang

Inden du starter med at rive dit gamle gulv op, så skal du selvfølgelig have fundet ud af, hvilket gulv der skal erstatte det gamle. Hvis du er usikker på, hvad der findes på markedet, samt hvilke typer af gulve der passer bedst til dit hjem og dets indretning, kan du få hjælp i det lokale byggemarked. Her kan du både se det store udvalg af forskellige gulve, ligesom det er muligt at få råd og vejledning til at vælge et godt gulv til dit hjem.

Find inspiration på nettet

Hvis du ikke har et byggemarked i nærheden, og ikke har lyst til at skulle ud på en længere køretur for at finde et, kan du med fordel benytte dig af internettet. Udover at kunne se alle de forskellige gulve, som der sælges i de forskellige butikker, kan du også finde hjemmesider og blogs, der giver dig gode råd til både, hvad du skal vælge, men også hvordan du lægger gulvet. Her kan du læse og se mere på Boligmesteren.dk.

Sådan kommer du i gang

Når du har valgt det helt rigtige gulv, så kan du gå i gang med selve udskiftningen af gulvet. Først og fremmest skal du have revet det gamle gulv op, eller slebet det ned, så du kan lægge det nye gulv ovenpå. Efter at have rengjort overfladen på det gamle gulv, ved at støvsuge og vaske det, kan du gå i gang med at lægge det nye gulv. I det fleste tilfælde er det blot at starte fra en ende af. Nogle brædder skal skæres til, men ellers er det ligetil. Går du i stå, kan du med fordel bruge YouTube til at finde vejledning og løsninger.