Bliv klar til at sælge boligen

Dette indhold er sponsoreret

Mange vil på et tidspunkt i deres liv sandsynligvis opleve at skulle sælge deres hus eller en anden ejendom. Det er en længere process og kræver ofte forberedelse og overskud, uanset husets eller lejlighedens størrelse eller beliggelse. Der er også mange juridiske og praktiske elementer at få styr på, men det behøver ikke være dyrt eller uoverskueligt. I kan endda både vælge en ejendomsmægler, men kan også vælge selvsalg, hvor i selv står for salget af jeres bolig. Uanset hvad  i vælger er der et par ting der vil gøre processen lettere. Læs videre for at få et par gode råd til hvordan i gør jeres bolig klar til salg. 

Find ud af hvordan i vil sælge 

Der findes mange måder at sælge en bolig på, og afhængig af jeres behov kan det være en god ide at undersøge de forskellige muligheder grundigt inden i starter processen. I kan vælge at sælge gennem en ejendomsmægler eller firma og på den måde overlade størstedelen af salget til mægleren, inklusiv fremvisninger, fotos af boligen og boligannoncer. Det er ydelser man betaler for og salg gennem en mægler kan derfor let komme til at blive en dyr fornøjelse. Hvis i til gengæld gerne vil have mere kontrol over processen selv og har mod på det, så kan selvsalg være en god ide. Selvsalg er et boligsalg uden mægler, hvilket gør at i kan spare penge og kan annoncere boligen selv. Der er dog stadig en del juridiske detaljer at holde styr på, og derfor burde i hyre en boligadvokat til salg af bolig, som kan sørge for at de mindre detaljer med blandt andet købsaftalen er i orden. På den måde får i mere kontrol over selve salget, men undgår rod i dokumenterne.

Overvej renovering 

Før i sætter jeres bolig til salg skal i også overveje om der er ting der skal fikses og om i skal lave mindre renoveringsopgaver. Mange potentielle købere bliver let skræmt væk af et hjem eller en tilstandsrapport, hvor der er mange mangler eller ting der skal fikses eller renoveres. Derfor kan det være en god ide at komme dem i forkøbet og rette op på nogle af problemerne, da det vil gøre boligen mere attraktiv for potentielle købere. Husk dog på ikke at bruge for mange penge på sådan nogle renoveringer. Derudover er det også vigtigt at i rydder op og måske endda skiller jer af med nogle ting inden boligen skal sælges, så den ikke ser rodet eller lille ud og så køber bedre kan danne sig et billede af hvordan de ville kunne bo i huset med deres egne møbler. 

Husk førstehåndsindtrykket

Når det praktiske med mægler eller boligadvokat er på plads er det også en god ide at tænke over, hvordan boligen fremstår både på billeder i annoncen, men også når der bliver afholdt fremvisninger. Førstehåndsindtrykket i boligsalg er altafgørende, og derfor er det vigtigt at få jeres bolig til at vise sig fra sin bedste side. Sørg derfor for at gør grundigt rent og eventuelt om på møbler og andre genstande så lejligheden eller huset fremstår så lyst  og åbent som muligt. Til sidst er det også vigtigt at finde en god boligfotograf. Dette står ejendomsmægleren ofte for, men hvis i vælger selvsalg eller ikke er tilfredse med deres billeder er det vigtigt at i finder én der kan tage flotte billeder af boligen fra alle de rigtige vinkler og i det rigtige lys, så renoveringen og rengøringen ikke går til spilde.