Gå væk kat – Sådan slipper du af med fremmede katte!

gå væk kat

GÅ VÆK KAT, er måske noget du har råbt, hvis du ofte får besøg af fremmede katte i din have, eller inde i din bolig, så kan det være til stor irritation, hvis man ikke kan lide katte, hvis man er allergisk, eller hvis man selv har kæledyr. Det kan også være, at fremmede katte besørger i blomsterbedet, fanger mus og efterlader dem forskellige steder, eller i børnenes sandkasser, som er ret ulækkert!

Hvad siger loven?

Loven siger faktisk, at det er ulovlig indtræden for den fremmede kat, at træde ind på din matrikel. Men det kan være svært at fortælle det til katten, det er hér, at ejeren har et ansvar, som de ikke lever op til. Regel siger, at man skal holde ens kat indenfor sin egen matrikel.

Det er dog ikke alle, der er enige i det, og derfor er man nødt til at ty til alternative midler, for at sørge for, at katten ikke kommer hos dig og gør skade. Der findes flere forskellige “Gå væk kat” produkter og planter, som man kan ty til, men her skal man være opmærksom på, om det er til indendørs eller udendørs, og hvor man må bruge det henne. Produkterne kan købes i mange forskellige butikker, samt i byggemarkeder.

Det kan man gøre ved at købe et produkt, der hedder Gå væk kat. Det er et produkt, som indeholder en kraftig lugt, som er ubehagelig for de fleste katte, som kan holde katte væk. Her i denne guide, vil vi nævne nogle effektive metoder, som sørger for at holde katte væk udendørs, indendørs, og generelt der, hvor katte færdes, uden at skade kattene.

Plant Gå væk Kat Planter

Vidste du, at der faktisk findes en plante, som kan holde katte på afstand? Nej? – Så lad mig fortælle dig lidt om den. Det er en lille, grøn plante, med små blade, og hen over sommeren får den små blomster på sig, så den også er fin at se på.

Det særlig ved planten er, at den udskiller en særlig lugt, som katte og hunde ikke bryder sig særlig meget om. Denne plante hedder på latin COLEUS CANINA, og er kendt for at være kattens skræk!

Det anbefales, at du planter 5-6 stykker i et bestemt område, hvor du gerne vil have i fred, det kan være nær blomsterbede eller nær sandkasse, som kan holde kattene langt væk.

Citrusfrugter

Tro det eller ej, men de fleste katte bryder sig ikke om citrus-lugten. Derfor kan du ideelt, lægge citrusskaller ud, de steder, hvor katten færdes hos dig. Det er også en metode, som både kan bruges til indendørs brug, da vi mennesker synes godt om duften.

Der findes også produkter, som indeholder citrus-lugt i sig, i form af en spray, som man kan sprøjte på forskellige steder. Det kan være på møbler, fuglehuse, på havemøblernes hynder og alle andre steder, hvor man ikke ønsker kattens færden.

Noget så simpelt som en citron olie, kan også bruges. Her anvender olien en syrlig lugt i et bestemt rum, hvor katten vil holde katte væk.

Spray eller pulverform

Der findes Gå væk kat – produkter, både i spray, men også i pulverform, som man kan drysse ud. Både spray og pulver, kan være lige så effektiv, som andre produkter. De fleste produkter er hverken skadelige for mennesker eller dyr, og er derfor ganske harmløse.

Lav din egen Gå væk kat

Hvis du er en gør-det-selv-type, og gerne vil lave et middel, som kan holde katte væk udendørs, ligeså effektiv, som de produkter, du kan købe. Så kræver det blot, at du har:

  • Svovlpulver
  • Sort Peber, evet. cayenne peber

Du blander disse to ting i blandingsforholdet 1/10, hvor peberet udgør en tiendedel.

Hvorfor virker det? 

Svovl har en ubehagelig lugt, som minder lidt om rådden æg, hvortil peberet prikker, og generer lidt i næsen. Hvilken vil holde katte væk. Det er et middel, som kun bør bruges til udendørs brug, og når det har regnet, så virker “fælden” ikke mere, hvor du så skal friske op med en ny blanding. Du kan anvende det, visse områder i haven, men sørg for, at det ikke kommer i direkte kontakt med blomster.

Vand

Katte hader vand. Så hvis du ofte får besøg af katte, så kan du også tage vandslangen i brug, finde en vandpistol, som ligger klar, når katten kommer på besøg. Hvis katten bliver forskrækket på grund af vand, så vil den måske finde en andet sted at besørge, end i din have.

Artiklen er skrevet med info fra blandet andet huspaalandet.dk