Træer

Der er så mange forskellige typer træer til haven at vælge imellem, at det kan være svært at vælge det rette. Hvilken er den rigtige for dig? Det kan være svært at beslutte sig, men vi er her for at hjælpe dig. På denne side har vi listet populære træsorter, vi ofte ser i de danske haver.

Hvilke træsort er populære i Danmark?

De mest almindelige træer i danske have er frugttræer, såsom pæretræer og blommetræer. Men hvilke træer kan man også se i de danske haver? Her er en liste over populære træer i Danmark.

Du kan klikke dig ind på det enkelte træ og læse mere om det.


Japansk Kirsebærtræ

Vidste du, at det japanske kirsebærtræ er Japans nationaltræ? Det er et smukt træ, der blomstrer med sarte lyserøde blomster hvert forår. Kirsebærblomsten forbindes ofte med Japan og dets kultur, og den anses for at være et symbol på fornyelse og håb. Hvis du er interesseret i at lære mere om dette fascinerende træ, så læs denne artikel.

Læs mere om det japanske kirsebærtræ her: Japansk Kirsebærtræ: Et Symbol På Skønhed Og Fornyelse


Magnolia Træ

Magnolietræet er en smuk tilføjelse til enhver have. Det har store, prangende blomster, der blomstrer om foråret, og dets grene er dækket af mørkegrønne blade. Hvis du leder efter et træ, der vil tilføje skønhed og elegance til din have, er Magnolia træet et godt valg! Læs mere om artikel nedenfor.

magnolia træ

Læs mere om magnolia træet her: Magnolia Træ – En Træsort Du Helt Sikkert Beundrer, Hvis Du Er Kvinde


Beskæring af træer, hvornår?

Beskæring er vigtig for at holde træet sundt og stærkt. Men hvornår er det bedste tidspunkt at beskære? Det afhænger af, hvilken type træ du har. Mange af træerne har ikke brug for en beskæring for at overleve, men oftest beskærer man sit træ, hvis man ønsker at forme det. Det kan også være, at træet er blevet for højt og skygger for meget, at det trænger til at blive beskåret. Klik dig ind på det enkelte træ og læs om hvornår netop det træ bør beskæres.

Når du skal plante

Når du skal plante et træ i haven, er det vigtigt at overveje træets højde, når det er fuldt udvokset. Træets størrelse er afgørende for, hvor meget plads det skal have til at vokse. Et lille træ kan plantes tæt på et hus, mens et stort træ bør plantes længere væk. Læg også mærke til, om træet har brug for bestøvning af samme slægt, det betyder, at du skal plante to af samme slags træ, så de kan bestøve hinanden.

Løvtræer

Træer, der mister deres blade om efteråret, kaldes løvtræer. Bladene på disse træer bliver gule, røde eller brune, før de falder af træet. Løvtræer omfatter bl.a. ahorntræer, asketræer og egetræer.

Stedsegrønne træer

Som navnet antyder, beholder stedsegrønne træer deres blade hele året rundt. Dette træart kaldes derfor også for et “nåletræ”. Bladene på stedsegrønne træer er normalt nåleformede. Stedsegrønne træer omfatter grantræer, graner og fyrretræer.

Bor du i et område med meget vind? Så er det en god idé at plante et stedsegrønt træ, da de er mere modstandsdygtige over for vind end løvtræer.

Har du en lille have? Så kan du overveje at plante et dværgstedsegrønt træ, da de ikke bliver særlig høje.

Vil du gerne plante et træ, der er nemt at passe på? Så anbefaler vi et asketræ, da de er meget modstandsdygtige.