Drivhuse er i dag meget mere end det helt klassiske

Hvilke billeder popper op i dine tanker, når du hører ordet drivhus? Det første billede, du ser, er med stor sandsynlighed det helt klassiske drivhus, som står i mange af de danske haver. Men drivhuse er i dag meget mere end denne klassiske type. Markedet for drivhuse har gennemgået en kæmpestor udvikling, og udvalget af forskellige drivhustyper og designs er eksploderet.

Det traditionelle drivhus med plads til dyrkning af agurker og tomater er fortsat et meget populært valg hos mange haveejere, men det begynder at få konkurrence af drivhustyper med spændende farver og anderledes designs.

De klassiske farver vs. de nye og trendy

To af de helt klassiske farver på rammen af et drivhus er aluminium og grøn. Farverne passer godt til de omkringliggende omgivelser i en have, og mange er vant til netop disse to farver.

Et drivhus behøver ikke være grønt eller aluminiumsfarvet. Et sort drivhus passer godt til mange nyere huse, der f.eks. har sorte vinduer og døre, og blender dermed bedre ind i haven.

Hvis du har lyst og mod til at prøve noget helt nyt, så er der masser af spændende og flotte farver på markedet. Det betyder, at du kan få et drivhus, der skiller sig lidt ud fra mængden. Du kan prøve med olivengrøn eller hvid. Der er også farver som grafitgrå eller nuancer af bronze, som kan gøre netop dit drivhus helt unikt og specielt.

Drivhuse fås i alle størrelser

Med det store og omfattende udvalg af drivhuse kan du i dag nærmest få et i hvilken som helst størrelse. Fra de helt små minidrivhuse og altandrivhuse til de store orangerier og udestuer eller pavilloner. Valget af type og størrelse handler både om smag og behag, men også om hvilken plads du har til rådighed i din have eller på din terrasse.

Interessante designs åbner op for nye muligheder

Et nyt og spændende look inden for drivhuse er inspireret af de traditionelle engelske haver. Der er her tale om de victorianske drivhuse, som udmærker sig ved at udstråle luksus og æstetik. De victorianske væksthuse er bygget af højkvalitetsmaterialer og vil skabe en smuk baggrund for dine planter.

Et andet interessant design er de t-formede drivhuse, som udover en vækstdel tillige har en entrédel. Med disse drivhuse giver den øgede plads dig mulighed for både at dyrke dine afgrøder samtidig med, at du har plads til havemøbler, reoler, store krukker og måske også et arbejdsbord.

De runde drivhuse vil være oplagt valg, hvis dine behov og ønsker mere går i retning af en udestue. Du kan i den forbindelse lægge et fast gulv af enten træ eller fliser som underlag for havebord og havestole.