Dette bør du overveje, når du køber batteridrevet el-værktøj

Dette indhold er sponsoreret

Batteridrevet el-værktøj findes i et stort omfang. Stort set alle former for el-værktøj kan i dag fås med et batteri. Derfor er der naturligvis også mange, der vælger at gå denne vej, når de køber nye maskiner.

Der er dog en række ting, der bør inddrages i overvejelserne, inden man slår sig løs i et byggemarked. Det er nemlig ikke helt så ligetil at købe batteridrevet el-værktøj, som mange tror, at det er.

Er du i tvivl om, hvordan du skal bære dig ad med at købe el-værktøj med batteri, er det vigtigt, at du ikke blot kaster dig hovedkulds ud i det. Derimod bør du læse med herunder, hvor du kan blive klogere på det.

Hold dig til den samme serie

Først og fremmest skal du naturligvis holde dig til den samme serie. Det betyder, at du skal sørge for at vælge el-værktøj fra den samme producent. Der er nemlig flere fordele forbundet med at gøre dette.

Den primære fordel er, at det vil betyde, at du kan bruge det samme batteri til alle dine maskiner. Det sikrer, at du ikke er nødt til at købe en lang række batterier, før du kan tage dine forskellige maskiner i brug.

Ønsker du f.eks. at købe en overfræser, og du i forvejen har både en stiksav, en boremaskine og en excentersliber fra Bosch, er det oplagt at vælge en overfræser fra Bosch. Leder du efter hjælp til at finde den rette overfræser, så læs en guide til valg af bedste overfræser her.

Vær opmærksom på, at batterier ikke altid medfølger

Det er langt fra alle, der er klar over, at det ikke er altid, at et batteri faktisk følger med, når man køber et batteridrevet el-værktøj. Hvis du ønsker at købe et batteri med, skal du derfor være opmærksom på dette.

Idéen med, at det ikke er altid, at et batteri medfølger er, at folk skal købe produkter fra samme serie, som angivet herover. Dermed behøver man ikke at købe et batteri med til hvert produkt, man køber.

Er man ikke vågen, kan man dog let ende med at snyde sig selv, fordi man troede, at der var et batteri med i købet. Har du planer om at købe dit første batteridrevne stykke el-værktøj, skal du selvfølgelig sikre, at du får et batteri med.

Vælg altid ud fra dine egne behov

Uanset hvilken form for el-værktøj, du har i sinde at købe, kan du vælge blandt et stort udvalg på det danske marked. Det er både en fordel og en ulempe, for det sikrer, at du kan finde en maskine, der er ideel for dig, men det kan også vise sig at blive svært at mellem blandt modellerne.

Når du går på jagt efter nyt el-værktøj, er det derfor vigtigt, at du sørger for at vælge med afsæt i dine egne behov. Du skal nemlig sikre, at det kan dække dine behov, men heller ikke mere til. Det nytter f.eks. ikke at købe en overfræser, der er mange gange kraftigere, end du har brug for.