Indret dit hjem med designklassikere – en guide

Annonce

I dag er der rigtig mange, der indretter hjemmet med designklassikere, og det er der mange gode grunde til. Designklassikere er nemlig først og fremmest af højeste kvalitet, ligesom de har en meget høj æstetisk værdi. Derudover er designklassikere ofte en god investering, fordi de aldrig går af mode. På den måde mister de heller ikke deres værdi, som andre møbler. Læs med her og blive klogere på nogle af klassikerne. 
 

Designermøbler, der aldrig går af mode

De fleste kender nok nogle af de store designere, som Arne Jacobsen, Børge Mogensen og Wegner. De tre designere har tegnet mange af de klassiske møbler, som stadig ses i mange hjem i dag – også selvom de blev tegnet for mere end 50 år siden. Designermøbler holder typisk længere end almindelige møbler, da de ofte er lavet i bedre materialer – både med hensyn til trækvaliteten og polstringen. En af de mest populære stole er folkestolen, der er designet af Børge Mogensen i 1947. Det er folkestolens store alsidighed og enkle formsprog, der har gjort, at den er kendt som ”Folkestolen”. Folkestolen bliver stadig produceret den dag i dag og er en populær stol i mange danske hjem, ligesom klassikere som Y-stolen og 7’eren.

Designerlamper i god kvalitet

Foruden folkestolen, findes der også rigtig mange populære designerlamper, som er designet i Danmark. Eksempelvis er louis poulsen lamper et fast inventar i rigtig mange danske hjem. Det er der også god grund til, fordi lamperne er så gennemførte i designet og har en helt særlig funktionalitet og kvalitet. Louis Poulsen står blandt andet bag de kendte PH-lamper, der historisk set går over 100 år tilbage. Louis Poulsen producerer mange forskellige lamper, som pendler, gulvlamper, bordlamper, væglamper og udendørslamper.

Hvad er en designklassiker?

Designklassikere er ofte møbler og andet interiør, som har en tidløs og klassisk form. De fleste designere vil dog mene, at for at et stykke møbel eller interiør skal kunne kaldes en klassiker, så skal det have været produceret i mindst 25 år. Et af de bedste eksempler på en designklassiker er Arne Jacobsens 7’er stol, som blev tegnet af Arne Jacobsen i 1955 og stadigvæk er et populært stykke møbel blandt rigtig mange danskere. Designklassikere er ofte dyrere end almindelige møbler, men de holder også længere, og kan sagtens blive arvet fra generation til generation. På den måde rummer designklassikerne både historie og personlighed, som ikke kan erstattes af noget andet.