Gør din have klar til sommeren

Annonce

Det er forår, og solen er tilbage. Det betyder, at mange så småt er begyndt at mærke solens varme og høre fuglenes sang. Det er dog stadig meget køligt udenfor, og mange udendørs aktiviteter må vente, til vejret bliver lidt varmere. Det er derimod et godt tidspunkt at ordne haven og gøre den klar til sommeren, da havearbejde giver varme i kroppen og er en oplagt mulighed for at nyde solens stråler.

Indret terrassen eller altanen med et komposithegn

Foråret egner sig ikke lige så godt som efteråret til at plante nye planter og træer, men der er dog mange andre ting, man kan gøre for at skabe en hyggelig og indbydende have. Det kunne for eksempel være at indrette haven eller altanen med et komposithegn, som du blandt andet kan finde her: harald-nyborg.dk/komposithegn. Et komposithegn er nemt at sætte op alene, det holder i mange år og er nemt at vedligeholde. Med denne type hegn er det muligt at indrette små hyggekroge, som du nemt kan lave om igen, hvis du senere ønsker et andet udtryk i haven eller på altanen. Et komposithegn kommer i mange størrelser, former og farver, så du nemt kan tilpasse det til dine behov og skabe det udtryk, du drømmer om.  

Planter i krukker

Hvis du vælger at indrette hyggekroge med et komposithegn enten på terrassen eller på altanen, er det et oplagt valg at pryde disse områder med lys, dekorationer og planter, der kan tilføje en hyggelig atmosfære til dit udendørsareal. Da haven ikke er sprunget helt ud i det tidlige forår, er det oplagt at plante planter i krukker, så du har noget skønt at kigge på, mens resten af haven langsomt går foråret og sommeren i møde. Der findes mange planter, som egner sig til den første del af foråret. Det kunne for eksempel være perlehyacinter, narcisser, vibeæg, bellis og primula. 

Aktiviteter i haven

Det kan være dejligt at sidde i en hyggekrog i haven og kigge på de fine forårsblomster, mens man nyder en kop kaffe. Men hvis du eller din familie er de lidt mere aktive typer, kan du også udnytte haven til forskellige aktiviteter. Du kan for eksempel etablere et ildsted til de kølige aftener eller investere i en shelter eller et udendørs bad til de varme sommerdage. Hvad end du ønsker, er mulighederne mange, og foråret er et oplagt tidspunkt at komme ud af fjerene og gøre din havedrøm til virkelighed.